Expositie 'Happiness' op Kunstberg in Brussel wil bezoekers onderdompelen in kunst

Nieuws | In Plein Publiek op de Kunstberg in Brussel is vrijdag een nieuwe belevingsexpositie geopend. 'Happiness' wil aantonen hoe kunst ons geluksgevoel kan beïnvloeden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de Kunstberg waren met 'Beyond Breugel', 'Meet The Masters' en 'Jan Van Eyck' eerder belevingsexposities over de Vlaamse Meesters te zien. 'Happiness' wil bezoekers nu op een zintuiglijke manier inzicht geven in de studies over kunstbeleving en geluksgevoel. De belevingsexpositie wordt gesteund door professor en psychiater Dirk De Wachter (KU Leuven), professor en gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) en psychiater en doctor Vincent Lustygier (UVC Brugmann).

Studio Irma, het team achter de digitale ervaringskunst en installaties van 'Happiness', verwerkt naar eigen zeggen bevindingen van psychologische studies in zijn werk. "Wist je bijvoorbeeld dat het zien van kleurrijke ronde vormen in onze hersenen hetzelfde effect heeft als kijken naar overvloedige hoeveelheden fruit? Dat rustgevend gevoel van 'abundance' verklaart meteen waarom we ballonnen en confetti zo leuk vinden", zegt kunstenares Irma De Vries van Studio Irma.

De belevingsexpositie loodst bezoekers langs interactieve kamers met optische illusies en kleurrijke patronen. Daniel Testas componeerde de muziek die de bezoekers begeleidt op hun reis.

De expositie past binnen het project van federaal staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS), dat een samenwerking beoogt tussen de voornaamste wetenschappelijke musea van het land.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top