Frank Boeckx stopt als doelmannentrainer bij Anderlecht

Jupiler Pro League | Vanwege privéredenen heeft Frank Boeckx beslist een stap terug te zetten als keeperstrainer bij RSC Anderlecht, zo maakte de club vrijdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De intussen 36-jarige voormalige doelman zit zondag voor de laatste keer op de bank voor het competitieduel tegen KAS Eupen. "De club en Frank sluiten daarbij niet uit dat de samenwerking op een andere manier kan ingevuld worden in de toekomst", klinkt het in een mededeling van paars-wit. "De club is al in gesprek met zijn opvolger, die nog dit seizoen zal overnemen en waar binnenkort over zal worden gecommuniceerd. In de tussentijd is er een tijdelijke, interne oplossing gevonden om de training en begeleiding van de doelmannen te verzekeren."

Met Boeckx als vaste nummer een in doel veroverde Anderlecht in 2017 zijn voorlopig laatste landstitel. Nadat hij wegens rugproblemen een punt achter zijn carrière had gezet, werd hij keeperstrainer bij de Belgische recordkampioen. In enkele jaren tijd was Boeckx dan ook uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht op Neerpede.

"Dit was een zeer moeilijke beslissing, want ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat", aldus Boeckx. "Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin. Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top