Asgreen laat schouders niet hangen ondanks mindere prestaties Soudal-Quick Step

Wielersport | Kasper Asgreen weet wat het is om de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2021 versloeg de Deen verrassend Mathieu van der Poel in de sprint. "Ik ben steeds beter aan het worden, maar het duurt langer dan ik verwachtte", vertelde hij vrijdag op een persmoment van Soudal-Quick Step.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Niet alleen voor de Vlamingen, maar voor iedereen in het wielrennen is de Ronde speciaal. Toen ik opgroeide, was het altijd mijn favoriete koers. Er wordt agressief gereden. De Ronde spreekt veel mensen aan", stelde Asgreen, die zich (nog) niet zoals twee jaar geleden voelt. "Ik ben steeds beter aan het worden, maar het duurt langer dan ik verwachtte. Hopelijk zullen de benen er zondag zijn om een goed resultaat neer te zetten."

Soudal-Quick Step kon de verwachtingen nog niet inlossen in dit Vlaams voorjaar. "We zijn momenteel niet sterk genoeg om onze wil op te leggen in koers, dat moeten we aanvaarden", vervolgde Asgreen. "Maar je kan op een andere manier koersen en nog steeds competitief zijn en winnen. We behouden het vertrouwen. We laten het niet aan ons hart komen dat we minder sterk zijn dan gewoonlijk. Als we het geloof in onszelf verliezen, zullen er zeker geen resultaten volgen. We proberen het moreel hoog te houden."

Het lijkt bijzonder moeilijk om zondag stokken in de wielen te steken van topfavorieten Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. "Je moet de grote versnellingen van de grote drie voor zijn. Als zij gaan, rijden ze op een ander niveau. Je moet dus gepast handelen. Maar wanneer wij zullen toeslaan, zal ik hier niet uit de doeken doen", besloot Asgreen met een glimlach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top