Alaphilippe beseft dat Soudal-Quick Step nood heeft aan goed resultaat in de Ronde

Wielersport | Julian Alaphilippe is hersteld van de maagklachten die hem parten speelden in de E3 Harelbeke. De Fransman kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen van zondag, zo zei de wereldkampioen van 2020 en 2021 vrijdag op het persmoment van Soudal-Quick Step.

Door Belga

Deel dit nieuws

De resultaten van Soudal-Quick Step dit voorjaar op de Vlaamse wegen zijn teleurstellend, zo beseft ook Alaphilippe. "Maar er ligt niet meer druk op mijn schouders dan gewoonlijk. Ook al hebben de klassiekers nog niet opgeleverd wat we ervan verwachtten. We hebben echt wel nood aan een goed resultaat, dat zou de groep deugd doen. Maar dat proberen we in elke koers te realiseren. Het klopt dat Jumbo-Visma erg dominant is dit seizoen, zoals wij de voorbije jaren. Maar we laten de schouders niet hangen en zullen het maximum geven."

Alaphilippe hoopt een rol te spelen in de finale van Vlaanderens Mooiste. "Het is algemeen geweten dat je de hele dag sterk moet zijn in de Ronde, en zeker op het einde van de koers", vertelde de Fransman. "Ik zal klaar zijn om te vechten en het beste van mezelf te geven. Ik heb niet veel geleerd van mijn voorbije koersen. Ik ben gefocust op wat ik moet doen. We moeten naar onszelf en niet naar de anderen kijken. Het is geen verrassing dat wij niet de favoriet zijn. Maar dit wil niet zeggen dat we geen ambities hebben. Ik heb er vertrouwen in dat we een heel mooie koers kunnen rijden. We moeten de wedstrijd niet van bij het begin controleren, daardoor kunnen we later in de koers misschien meer aanwezig zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top