Hervé Renard haalt Wendie Renard en Eugénie Le Sommer opnieuw bij Franse selectie

Voetbal | De aanvoerster van de Franse nationale vrouwenvoetbalploeg, Wendie Renard (32), is vrijdag opgeroepen door Hervé Renard, de kersverse bondscoach van Les Bleues. Hij haalt ook Eugénie Le Sommer (33) opnieuw bij de selectie. De laatste cap van de topschutter aller tijden van het Franse vrouwenteam dateert van bijna twee jaar geleden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beslissing van Wendie Renard (142 caps) in februari om zich niet langer ter beschikking te stellen van de nationale ploeg leidde uiteindelijk tot het vertrek van de vorige bondscoach Corinne Diacre. Die werd op 9 maart ontslagen onder druk van enkele topspeelsters van het land. Renards ploeggenote bij Lyon, Le Sommer, was er voor het laatst bij in april 2021.

Hervé Renard verklaarde op de persconferentie dat "een bladzijde is omgeslagen" met zijn aanstelling. "Wat er eerder is gebeurd, daar was ik niet bij. Dat gaat mij niet aan, ik richt me op het heden en de toekomst", aldus Renard, tot voor kort bondscoach van de Saoedi-Arabische mannen.

De Fransen spelen in april vriendschappelijke wedstrijden tegen Colombia en Canada, in aanloop naar het WK van deze zomer (20 juli-20 augustus) in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna vormen de Olympische Spelen van volgend jaar in de eigen hoofdstad het hoofddoel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top