Mathieu van der Poel doet gooi naar derde zege in de Ronde: "Mede-recordhouder worden zou mooi zijn"

Wielersport | Uittredend winnaar Mathieu van der Poel kan zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schrijven. Het zou de 28-jarige Nederlander lid maken van een select clubje dat vandaag slechts zes renners telt bij wie grote namen als Johan Museeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wist het wel, maar ik ben er nog niet mee bezig geweest. Eén keer de Ronde van Vlaanderen winnen, dát was een doelstelling. Maar ik pin me absoluut niet vast op een aantal. Het zou wel mooi zijn", zegt hij twee dagen voor de 107e editie van Vlaanderens Mooiste in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

Van der Poel wordt samen met Wout van Aert en de Sloveen Tadej Pogacar tot dé favorieten voor zondag gerekend. Het trio domineerde vorige week de E3 Harelbeke, waar Van Aert won voor zijn Nederlandse rivaal, en verwacht wordt dat zij ook dit weekend de koers zullen bepalen.

"Vóór de wedstrijd ga ik me zeker niet vastpinnen op een driestrijd. De koers is onvoorspelbaar. Er kunnen goede renners zijn die anticiperen. En er kunnen renners opduiken die anders, specifieker hebben toegewerkt naar de Ronde en zondag ook in staat zijn om de cruciale passages te overleven. Het is té gemakkelijk om te zeggen dat we er met zijn drieën bovenuit gaan steken", meent Van der Poel.

Met Milaan-Sanremo heeft de Nederlander al een monument op zak. Dat zorgt voor gemoedsrust. "Sowieso! Als je een monument hebt gewonnen, koerst dat altijd wat gemakkelijker nadien", bevestigt hij. "Milaan-Sanremo was een van mijn grote doelen. Mooi dat ik die nu op mijn erelijst heb. Maar dat betekent dan ook weer niet dat ik straks met minder ambitie aan de start zal staan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top