Trossard moet trofee voor Speler van de Maand aan teamgenoot Saka laten

Premier League | Leandro Trossard grijpt naast de trofee voor Speler van de Maand in de Premier League. De Rode Duivel moet de eer aan zijn ploegmaat bij Arsenal Bukayo Saka laten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Trossard werd vorige week opgenomen in een lijst met zes genomineerden, bij wie ook nog de Zweed Alexander Isak (Newcastle United), de Argentijn Alexis Mac Allister (Brighton), de Engelsman Tyrone Mings (Aston Villa) en de Egyptenaar Mo Salah (Liverpool). De 28-jarige Limburger was in de maand maart goed voor vijf assists in de Premier League, waaronder drie tegen Fulham, en drukte zo kort na zijn transfer vanuit Brighton meteen zijn stempel bij Arsenal, de Engelse competitieleider. Maar ook de 21-jarige Saka was erg bepalend voor de Gunners met drie doelpunten en twee assists.

Om de winnaar aan te duiden, werden de stemmen van het publiek opgeteld bij die van een panel experten. De laatste Belg die de award kreeg, was Eden Hazard in september 2018 toen hij voor Chelsea speelde. Voor Saka is het zijn eerste uitverkiezing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top