Biniam Girmay debuteert zondag op 23e verjaardag in Vlaanderens Mooiste

Wielersport | Biniam Girmay schreef in 2022 geschiedenis door als eerste Afrikaan met Gent-Wevelgem een wielerklassieker te winnen. Dit seizoen volgt het jaar van de bevestiging maar zowel in de E3 (opgave) als Gent-Wevelgem (97e, na een val) reed hij anoniem mee in het pak. Zondag, op zijn 23e verjaardag, staat Girmay voor zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik zit nog altijd in een leerfase", zegt de Eritreeër. "Ik hou van de kasseien die zo typisch zijn in de Vlaamse koersen, ook al ben ik die niet gewoon. In mijn thuisland hebben we die kasseizones niet in de koersen. Het geeft een apart gevoel. Het weer is hier ook heel anders dan in Eritrea. Zondag in Gent-Wevelgem regende het de hele dag en was het onnoemelijk koud. Ik verlies dan een pak van mijn mogelijkheden, ook al omdat ik vergat te eten. Elke dag leer ik bij. De dag dat ik Gent-Wevelgem won, zei men dat het reeds zomer was in Vlaanderen want de zon scheen op dat moment en het was droog."

Girmay kijkt uit naar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben opgewonden voor mijn eerste deelname. En het publiek kent me al goed. Ik word nu al fel aangemoedigd. Dat geeft altijd motivatie", aldus de renner van Intermarché - Circus - Wanty.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top