Geplaagd Soudal-Quick Step rekent in de Ronde op oud-winnaar Asgreen en Alaphilippe

Wielersport | Soudal - Quick Step kende dit voorjaar nog maar weinig succes op de Vlaamse wegen maar hoopt daar zondag in de Ronde van Vlaanderen verandering in te brengen. Met Kasper Asgreen, laureaat in 2021 en runner-up in 2019, brengt de Wolfpack een oud-winnaar aan de start. De Deen leidt het team samen met de Fransman Julian Alaphilippe, de wereldkampioen van 2020 en 2021.

Door Belga

Deel dit nieuws

Belgisch kampioen Tim Merlier maakt zijn debuut in Vlaanderens Mooiste. Hij is een van de drie Belgen naast werkmier Tim Declercq en Yves Lampaert. Verder bestaat de selectie uit de Italiaan Davide Ballerini en de Franse kampioen Florian Sénéchal.

"De Ronde van Vlaanderen is een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Zoals steeds zullen we alles geven en hopelijk staat het geluk aan onze zijde", zegt sportdirecteur Tom Steels. "Julian verbetert nog, we zullen zien hoe het zondag gaat. Kasper, Davide, Yves en Florian zijn sterke renners, die op een bepaald moment iets kunnen proberen. Tim Declercq kan hen bijstaan, en hetzelfde kan worden gezegd van Tim Merlier. Het wordt zijn eerste Ronde, hij is in een goede vorm en zal proberen de jongens te ondersteunen."

De ploeg van Patrick Lefevere kende dit voorjaar in Vlaanderen enkel nog maar succes in Nokere Koerse, waar Merlier naar de winst sprintte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top