Ook OHL, Anderlecht, Cercle en Westerlo naar het BAS voor Charleroi-KV Mechelen

Jupiler Pro League | Met Anderlecht, OH Leuven, Cercle Brugge en Westerlo hebben vier JPL-ploegen zich benadeelde partij gesteld bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in het dossier rond de stopgezette match Charleroi-KV Mechelen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en wordt bevestigd aan Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vier zijn net zoals Charleroi in de running voor een ticket voor Play-off 2, het al dan niet herspelen van die wedstrijd zal ook impact hebben op hen. De drie punten die Charleroi eventueel kan rapen in de match, kunnen cruciaal zijn aan het einde van de reguliere competitie.

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) besliste op vrijdag 17 maart dat de stopgezette wedstrijd volledig opnieuw zal moeten gespeeld worden, na een procedurefout. Scheidsrechter Boterberg legde die wedstrijd stil na incidenten met de fans van Charleroi. De DRP oordeelde echter dat de beslissing, die Boterberg samen met het veiligheidsteam maakte, te snel werd genomen.

Zowel het bondsparket als KV Mechelen gingen in beroep tegen de beslissing van de Raad. Het Arbitragehof zal de zaak zoals steeds achter gesloten deuren behandelen. De vier ploegen die zich als benadeelde partij stelden, kunnen wel mee aan tafel zitten dankzij hun "legitiem belang" in het dossier, de strijd om Play-off 2. Op 7 april wordt het dossier behandeld, de beslissing volgt daarna "zo snel mogelijk".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top