Uitgaande recordtransfer voor Antwerp: Pacho trekt naar Eintracht Frankfurt

Jupiler Pro League | Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Willian Pacho verhuist aan het einde van het seizoen van Antwerp naar Eintracht Frankfurt. Dat heeft Stamnummer 1 donderdag bekendgemaakt. De Duitsers zouden 16 miljoen euro op tafel leggen, wat van Pacho meteen de duurste uitgaande transfer ooit van Antwerp maakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pacho kwam iets meer dan een jaar geleden over van het Ecuadoriaanse Independiente. Hij groeide dit seizoen onder Mark van Bommel uit tot één van de absolute smaakmakers bij The Great Old. Pacho maakte vorige week ook zijn debuut bij de nationale ploeg van Ecuador. In de oefeninterland tegen Australië maakte hij meteen ook zijn eerste doelpunt in het shirt van zijn land. De 21-jarige verdediger mocht enkele maanden geleden ook mee naar het WK, maar hij kwam daar niet in actie.

Eintracht Frankfurt staat op dit moment op de zesde plaats in de Bundesliga met 40 punten. Vorig jaar kroonden de Duitsers zich nog tot winnaar van de Europa League nadat ze in de finale het Schotse Rangers versloegen na penalty's.

"Ik ben erg blij om hier te zijn", aldus Pacho, die een contract tot 2028 ondertekende. "Ik hou van de Bundesliga, het was altijd een droom voor mij om hier ooit te spelen. Toen ik hoorde van Frankfurt, vond ik het meteen interessant."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top