Muziekfans betalen mee voor meer dan 200 zonnepanelen op Ancienne Belgique

Muziek | De Brusselse concertzaal Ancienne Belgique in Brussel kan binnenkort 221 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Bijna 250 muziekfans leenden de concertzaal daarvoor 127.000 euro via een crowdlendingactie, zo kondigde de AB donderdag aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

De crowdlending was nog maar woensdag gelanceerd en kon een dag later afgesloten worden omdat het beoogde bedrag bereikt was. Dat gebeurde dankzij 245 muziekfans, die elk 200 tot 1.000 euro investeerden.

De zonnepanelen zullen goed zijn voor zowat 81.000 kilowattuurr aan zonne-energie per jaar. De concertzaal zal zo naar eigen zeggen een groot deel van haar energieverbruik zelf kunnen opvangen.

"Deze investering in groene energie stelt ons in staat onze CO2-voetafdruk drastisch te verminderen", zegt Tom Bonte, algemeen directeur van AB, in een persbericht. "We sturen hiermee ontegensprekelijk een positief signaal de wereld in: laat ons samen nadenken en investeren in een 'vergroening' van de muziekindustrie."

De zonne-energie die niet verbruikt wordt door de concertzaal, zal beschikbaar worden gesteld via het energieplatform Bolt, dat mee de crowdlending organiseerde.

Wie investeerde, krijgt elk jaar een deel van het geld terug met een rente van 6 procent, gespreid over een periode van zeven jaar. De investeerders krijgen ook extra's, zoals een concertcheque, een rondleiding in de AB of nog viptickets voor bijvoorbeeld Boterhammen In het Park.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top