‘Wellmania’ op Netflix: de zoektocht naar welzijn van Celeste Barber

Series | De Australische comedienne Celeste Barber speelt de hoofdrol in ‘Wellmania’, een nieuw comedydrama dat sinds enkele dagen op Netflix prijkt. Net zoals het vorige werk van de actrice gaat de serie over thema’s als body positivity en je goed voelen in je vel. Pickx geeft je alles mee wat je moet weten over de serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Celeste Barber komt naar onze televisieschermen via onze smartphones. Ze maakte namelijk naam op sociale media, waar de Australische er sinds 2015 een sport van maakt om op komische wijze van leer te trekken over de manier waarop Instagrammodellen onze kijk op vrouwen aantasten. Met haar alledaagse vrouwenlichaam poseert ze, zonder photoshop en met haar imperfecties prominent in beeld, op exact dezelfde manier als de modellen, waardoor de manier waarop zij hun lichamen in bochten wringen er belachelijk begint uit te zien. Cindy Crawford, Kendall Jenner en Cardi B ontsnapten niet aan haar parodieën, die je vast al zag passeren op je tijdslijn, zelfs als je de naam Celeste Barber niet kent.

Door haar online capriolen is Barber een voorvechtster geworden voor body positivity. Ze heeft intussen al zo’n 10 miljoen volgers op Instagram. Haar online bekendheid leidde tot een onewomanshow, ‘Celeste Barber – Challenge Accepted’ in 2018, waarin ze het leven op Instagram verder op de korrel neemt. Ze lijst 253 stukken advies op waarmee ook jij een “anti it girl” kan worden. In 2019 lanceerde ze dan weer een podcast waarin ze dezelfde thema’s en de ongeschreven regels van de maatschappij bespreekt.

Tegenwoordig keert Barber terug naar haar roots, want in het begin van de jaren 2000, nog voor ze een fenomeen werd online, was ze al te zien op de televisie. In ‘All Saints’ speelde ze van 2005 tot 2009 de rol van een ambulancier. Daarnaast was ze ook te zien in ‘Home & Away’ en ‘How Not to Behave’, maar de voor een grote doorbraak zorgden die rollen niet. Met ‘Wellmania’, dat op 29 maart op Netflix verscheen, maakte ze haar grandioze terugkeer naar het kleine scherm.

Het ongrijpbare welzijn

De serie is een adaptatie van de roman ‘Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness’ van Brigid Delaney. Zowel het boek als de serie, die acht afleveringen van ongeveer een half uur telt, volgt de capriolen van Liv Healy, een lifestylejournaliste en culinair recensente die aan 200 kilometer per uur leeft. Ze is hyperactief en volgt het motto life fast, die young. Maar wanneer ze ook echt op gezondheidsproblemen stuit, moet ze haar devies noodgedwongen bijstellen. Ze moet van New York terug naar Australië reizen om daar weer gezond te worden. Ze wil zo snel mogelijk haar oude leven hervatten en probeert daarom elke mogelijke holistische vorm van geneeskunde, zelfs die therapieën die compleet van de pot gerukt lijken.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, wordt wel eens gezegd. Met een flinke dosis zelfkritiek en via hilarische passages raakt het verhaal van Liv aan maatschappelijke thema’s als body shaming en de verregaande gevolgen van de zoektocht naar geluk. Ze komt tot de onvermijdelijke conclusie: gezond willen zijn is een deugd, maar is de obsessie niet waard.

Ontdek ‘Wellmania’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top