De bekende koppen in het tweede seizoen van ‘The Missing’, nu op Pickx+

Series | Het tweede seizoen van de mysterieuze anthologieserie ‘The Missing’ is binnenkort te zien op Pickx+ en in de op aanvraag-catalogus van de tv-optie Pickx Mix. In het eerste seizoen speelden James Nesbitt en Frances O’Connor de hoofdrollen, het tweede pakt uit met een nagenoeg nieuwe cast. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tchéky Karyo

Een terugkerend castlid is Tchéky Karyo, de Franse acteur die opnieuw in de huid kruipt van detective Julien Baptiste. Zijn personage was na de eerste twee seizoenen zo populair dat er een spin-off kwam, ‘Baptiste’, waarin de detective een nieuwe zaak probeert op te lossen. Hij is er echter van overtuigd dat hij na een hersenoperatie niet meer dezelfde is.

Karyo zou je kunnen kennen van ‘Bad Boys’, waarin hij een drugsbaron speelt, ‘GoldenEye’, waarin hij de Russische minister van Defensie Dimitri Mishkin portretteert of de miniserie van HBO ‘From the Earth to the Moon’, als de revolutionaire filmmaker Georges Méliès.

In het tweede seizoen van ‘The Missing’ wordt een oude zaak van Baptiste weer opgerakeld wanneer een lang verdwenen meisje weer opduikt en zegt dat ze opgesloten zat met een ander meisje dat al jaren spoorloos is.

David Morrissey

In de rol van de vader van het teruggekeerde meisje, Sam Webster, zien we David Morrissey. Morrissey heeft een ellenlang palmares in de Britse film- en televisiewereld. Voor zijn rol in ‘The Deal’, een waargebeurd politiek verhaal waarin hij de rol van toen nog toekomstige premier Gordon Brown vertolkte, leverde hem de prijs voor beste mannelijke hoofdrol op van de Royal Television Society. Andere prominente rollen speelde hij in ‘State of Play’, ‘Sense and Sensability’ en ‘The Next Doctor’, een televisiespecial waarin hij een man met geheugenverlies speelde die dacht dat hij de volgende protagonist uit ‘Doctor Who’ was.

Maar televisiekijkers kennen Morrissey vermoedelijk nog het best voor zijn prominente rol in de serie ‘The Walking Dead’. Drie seizoenen lang, van 2012 tot 2015, kroop hij in de huid van de antagonist The Governor. Hij is een charismatische, maar autoritaire en meedogenloze leider van een dorp vol overlevers van de zombie-apocalyps. Hij is een van de meest memorabele tegenstanders van Rick en zijn groep overlevers.

Keeley Hawes

Als de moeder van het verdwenen, maar teruggekeerde meisje, acteert in het tweede seizoen van ‘The Missing’ de begenadigde actrice Keeley Hawes. Zij was onder andere jarenlang de stem van het legendarische game-personage Lara Croft. Voor haar rol in ‘Line of Duty’ won ze een BAFTA Award en voor ‘The Missing’ mocht ze een Broadcasting Press Guild Award in ontvangst nemen.

Nadien was Hawes te zien in een van de hoofdrollen van de serie ‘Bodyguard’, waarin ze als Home Secretary Julia Montague een relatie begint met haar bodyguard, gespeeld door Richard Madden. Later maakte ze nog furore met series als ‘Honour’, ‘It’s a Sin’ en ‘Crossfire’.

Filip Peeters

Ja, je leest het goed, in deze Engelse serie speelt ook een Vlaamse acteur mee. Filip Peeters kruipt er in de huid van Kristian Herz, een slager en een van de hoofdverdachten voor de kidnapping van de twee meisjes. Peeters is uiteraard een groot acteur in ons land, maar ook daarbuiten is hij al lang actief. In 2001 was hij een van de European Films’ Shooting Stars op het filmfestival van Berlijn. Sindsdien acteerde hij in internationale series als ‘Tatort’, ‘Polizeiruf’ en ‘Penoza’.

In eigen land herkennen we Peeters vooral van zijn rollen in series als ‘Salamander’, dat het overigens ook erg goed deed in het buitenland, ‘De Bunker’ en ‘The Team’, naast memorabele filmrollen in ‘Loft’, ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘De hel van Tanger’.

Het tweede seizoen van 'The Missing’ is vanaf 31 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Het tweede seizoen van 'The Missing' is vanaf 31 maart beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top