Strijd in de Jupiler Pro League blijft op alle fronten spannend

Jupiler Pro League | Na een weekje interlandvoetbal hervat de Jupiler Pro League komend weekend. Daarin is de strijd nog zowel bovenaan als onderin spannend. Zulte Waregem en Antwerp schieten de 31e speeldag vrijdag op gang. Nummers een en twee, Genk en Union, spelen zondag thuiswedstrijden tegen respectievelijk OH Leuven en Sint-Truiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De top drie schoof de voorbije weken iets dichter bij elkaar door de mindere periode van koploper Genk. De Limburgers haalden sinds het vertrek van topschutter Paul Onuachu eind januari slechts 10/24. Union naderde zo tot op drie punten, Antwerp staat op acht punten.

De Great Old kan vrijdag de druk hoog houden. Tegenstander Zulte Waregem van zijn kant vecht nog volop voor het behoud. Twee weken geleden pakte het onder nieuwe coach Frederik D'Hollander in extremis een punt op Sclessin. De laatste zege dateert al van half januari.

Genk en Union nemen het zondag op tegen twee ploegen die nog strijden voor de Europe play-offs. OH Leuven en STVV zijn elfde en twaalfde, elk met 39 punten. Dat zijn er drie minder dan nummer acht Anderlecht, dat momenteel de laatste plek in de Europe play-offs bezet.

De strijd om het laatste ticket in de Champions' play-offs ligt ook nog helemaal open. Gent zag donderdag verdediger Michael Ngadeu naar China vertrekken. Zonder zijn Kameroense sterkhouder trekt het zaterdag naar rode lantaarn Seraing. Club Brugge maakt zondag de verplaatsing naar KV Mechelen.

Westerlo en Standard maken ook nog een kans(je) op Play-off 1. De Kemphanen ontvangen zaterdag Charleroi, de Rouches trekken naar nummer zestien Oostende, dat moet winnen om concurrenten Kortrijk en Eupen in het vizier te houden in de degradatiestrijd. Kortrijk bezoekt zaterdag Cercle Brugge, Eupen ontvangt zondag Anderlecht. De Kerels hebben zes punten voorsprong op KVO, Eupen drie punten. Nummer zeventien Zulte Waregem telt net als Oostende 24 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top