AA Gent ziet Ngadeu naar China vertrekken

Jupiler Pro League | Michael Ngadeu verlaat na bijna vier jaar AA Gent en verkast naar de Chinese club Beijing Guoan. De 32-jarige verdediger vertrekt met onmiddellijke ingang. Dat hebben de Buffalo's gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

AA Gent haalde Ngadeu in juli 2019 naar de Ghelamco Arena. Hij kwam toen over van Slavia Praag. In totaal speelde de Kameroener 170 wedstrijden voor de Gantoise, ook dit seizoen was hij nog een vaste pion in de opstelling van coach Hein Vanhaezebrouck. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af.

Gent laat weten dat het met Ngadeu gesprekken voerde over de toekomst, maar dat er tegelijk concrete interesse uit China kwam waar de transfermarkt nog open is. Beijing Guoan bereikte hierop een persoonlijk akkoord met de verdediger. "Omdat de speler desnoods zijn aflopend contract wilde verbreken, werd AA Gent finaal verplicht ook een overeenkomst te sluiten met de Chinese club", klinkt het. "We onthouden zijn grote paraatheid en onverzettelijkheid. We wensen 'Mike' alle succes en geluk in China!"

CEO Michel Louwagie gaf toe dat hij hoopte Ngadeu nog minstens tot het einde van het seizoen bij de club te houden. "Mike is een belangrijke speler die altijd fysiek beschikbaar is. Het financiële voorstel dat Beijing hem deed, was voor ons helaas te hoog gegrepen. Het was ook zijn wens om Gent nu al te verlaten", aldus Louwagie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top