Arnaud De Lie eindigt als zesde in Dwars door Vlaanderen: "We leverden als ploeg opnieuw een sterke prestatie"

Wielersport | Een zesde plaats. Meer zat er niet in voor Arnaud De Lie (Lotto Dstny) in de 77e Dwars door Vlaanderen van woensdag. De volgende opdracht voor de 21-jarige Waal is Parijs-Roubaix op Pasen, 9 april. De Lie legt er even de riem af na een toch wel pittig voorjaar dat hij spekte met onder andere een tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben het goed gedaan met de ploeg maar we hadden geen echt antwoord op de demarrages van Christophe Laporte en Tiesj Benoot", aldus De Lie. "Een zesde plaats is al bij al niet slecht. We hadden al snel door na de demarrage van Laporte dat we voor de dichtste ereplaats aan het strijden waren. Op de Berg Ten Houte kon ik me heel goed vooraan handhaven. De koers ontplofte heel vroeg en viel nadien geen minuut meer stil. We lieten ons niet verrassen in de heuvelzone en ik kon me heel goed vooraan houden. Toen die versnelling er kwam op de Kanarieberg probeerde ik te volgen, maar moest ik toch even passen. Op een gegeven moment kwamen we in de verdrukking terecht, maar we panikeerden niet en organiseerden ons goed."

"Jasper De Buyst, Pascal Eenkhoorn en Frederik Frison hebben bergen werk verzet en zo kwamen we uiteindelijk nog heel dicht", ging De Lie verder. "Tijdens de laatste passage op de kasseien ging Eenkhoorn een laatste keer voluit zodat we nog eventueel voor een podiumplek zouden kunnen sprinten. Ik was misschien net iets minder dan in de Omloop Het Nieuwsblad, maar ik denk dat we hier als ploeg toch opnieuw een sterke prestatie afleverden. Op naar Parijs-Roubaix."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top