Jasper Philipsen baalt met vierde plaats in Dwars door Vlaanderen: "Ik zie dit toch wel als een gemiste kans"

Wielersport | Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) won woensdag de sprint voor de vierde plaats in Dwars door Vlaanderen. Achteraf was hij teleurgesteld. Philipsen was in eerste instantie mee bij de versnelling van Tiesj Benoot op de Kanarieberg, maar die inspanning had veel krachten gekost.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Eens na die Kanarieberg kon ik niet veel harder meer", pufte Philipsen. "Ik was al blij dat ik er nog aanhing bij Benoot, Laporte en Hermans. Misschien heb ik me daar wel een beetje geforceerd want ik kon niet met de eersten de Côte de Trieu opdraaien. Daarna slaagden we er wel nog in om de koers te controleren met de ploeg. We panikeerden ook niet toen die acht man nog voor ons uitreden. Er waren wel wat andere ploegen die eveneens een deel van het werk deden. Ik denk dan aan Trek-Segafredo en Lotto. Die hadden niemand mee. Deze Dwars door Vlaanderen is een korte koers en dus waren de vluchters wel wat in het voordeel omdat het aantal te rijden kilometers zo snel aftelde."

Christophe Laporte reed solo naar de zege. Ook Oier Lazkano en Neilson Powless konden nog voor de groep met Philipsen en co uitblijven. "Het was dus sprinten voor een vierde plaats" aldus Philipsen. "Het gevoel op zich is wel goed na deze Dwars door Vlaanderen maar dit was toch wel een gemiste kans op meer. Het was ook een pak warmer dan de afgelopen dagen en dat was wel welkom."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top