Brussels Short Film Festival strijkt met 295 kortfilms neer in de hoofdstad

Films | Van 26 april tot 6 mei strijkt het Brussels Short Film Festival (BSFF) voor zijn 26e editie neer in de hoofdstad. Er staan 295 films op het programma, meldt BSFF woensdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het centrum van de stad komt er een openluchtcinema op de Kunstberg, waar bezoekers gratis filmvoorstellingen kunnen bijwonen. In cinema Galeries worden thematische voorstellingen getoond. In Elsene kunnen de filmliefhebbers zoals vanouds terecht in Flagey, cinema Vendôme en de festivaltent op het Heilig-Kruisplein.

De films worden verdeeld over 56 programma's of 90 sessies van anderhalf uur. 121 films zijn geselecteerd voor een competitie. Voor de internationale competitie werden 52 films geselecteerd, die zes prijzen kunnen winnen. De winnaar van de Internationale Grand Prix krijgt niet alleen 3.500 euro, maar komt ook in aanmerking voor de preselectie voor de Oscars in de categorie beste fictie- of animatiekortfilm. De nationale competitie telt 37 films. Daar worden twaalf prijzen uitgereikt, onder meer de Nationale Grand Prix ter waarde van 14.500 euro. In de Next Generation-competitie maken 34 kortfilms kans op zeven prijzen.

De films die buiten een competitie vertoond worden, zijn ondergebracht in verschillende secties. Zo kunnen bezoekers de laureaten van de 'Wildcards' van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de prijzen voor veelbelovende eindwerken van bachelor- of masterstudenten van Vlaamse filmscholen, bekijken. Ook de genomineerden van de kortfilmcompetitie van de jongste Oscars staan op het programma. Daarnaast zijn er onder meer reeksen van Zweedse kortfilms, kortfilms van Iraanse vrouwelijke regisseurs en Koreaanse komedies.

Een ticket voor een kortfilmsessie kost zeven euro. Een Pass (25 euro/33 euro) geeft je toegang tot alle sessies, de slotceremonie en de Nacht van de Kortfilm. Met een Maxi Pass (30 euro/38 euro) kan je ook naar de openingsavond. Voor de openingsavond, de slotavond en de Nacht van de Kortfilm kunnen apart tickets gekocht worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top