Spanje en Servië onderverdeeld in zelfde groep voor de poulefase van de Davis Cup

Sport | De loting voor de poulefase in de Davis Cup, woensdag in het Spaanse Malaga, heeft het als derde geplaatste Spanje van Carlos Alcaraz en Rafael Nadal aan het Servië van Novak Djokovic gekoppeld in groep C. De groepsfase wordt van 12 tot 17 september afgewerkt in Valencia. Zuid-Korea, de boeman van België, en Tsjechië vervolledigen de groep.

Door Belga

Deel dit nieuws

In groep A kruist titelverdediger en eerste reekshoofd Canada de degens met Italië, Zweden en Chili in het Italiaanse Bologna.

Manchester vormt dan weer het toneel voor groep B, met tweede reekshoofd Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zwitserland. Kroatië ontvangt op een nog te bepalen locatie Nederland, de Verenigde Staten en Finland in groep D.

Canada en Australië, de finalisten van de voorgaande editie, waren net zoals Italië en Spanje rechtstreeks gekwalificeerd voor de groepsfase. De twaalf andere teams doorspartelden de kwalificaties.

De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de Final 8, met rechtstreekse uitschakeling, die van 21 tot en met 26 november plaatsvindt in Malaga.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top