Demi Vollering wint Dwars door Vlaanderen na een korte solo

Wielersport | Demi Vollering (Team SD Worx) heeft woensdag de elfde editie van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen (WE 1.Pro) op haar naam gebracht. De 26-jarige Nederlandse ging op Nokereberg, de laatste helling van de dag op negen kilometer van de finish, aanvallen en soleerde naar de zege. Chiara Consonni (UAE Team ADQ), vorig jaar nog de winnares, werd tweede na een sprint met een achtervolgende groep. Marianne Vos (Jumbo-Visma) legde beslag op de laatste podiumplaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vollering won eerder dit seizoen ook al de Strade Bianche Donne toen ze Lotte Kopecky achter zich liet. Kopecky kwam woensdag niet aan de start

Het duurde een hele poos voordat we woensdag een eerste grote afscheiding kregen in het peloton. Een compacte groep vlamde naar de Volkegemberg, de eerste helling van de dag na 32 kilometer koers. Dat was het sein voor Cecilie Uttrup Ludwig, Victoire Berteau, Francesca Barale en Eva van Agt om te gaan aanvallen. Op de Knokteberg moest de Nederlandse Van Agt er voorin af. Marianne Vos en Marlen Reusser sloegen de handen in elkaar in de tegenreactie en gingen op jacht naar de kopgroep.

Met nog 44 kilometer te rijden kregen we Reusser, Vos, Uttrup Ludwig en Berteau op kop van de wedstrijd. Achter hen vormde zich een grote groep. Die trok gegroepeerd naar Nokereberg, de laatste helling van de dag. Bovenop die puist sloeg Demi Vollering een kleine kloof. Vos probeerde naar haar landgenote te rijden, maar Vollering bleef een bijzonder hoog tempo ontwikkelen. Ze had op drie kilometer van de finish een voorgift van 25 seconden op Liane Lippert en 35 seconden op een achtervolgende groep die negen rensters sterk was. Lippert werd ingelopen maar Vollering slaagde erin voorop te blijven. Ze volgt Consonni op op de erelijst van Dwars door Vlaanderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top