Oier Lazkano verrast met tweede plaats in Dwars door Vlaanderen: "Heel mooi na een lange vlucht"

Wielersport | Oier Lazkano reed woensdag vanuit de vroege vlucht naar een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen. De 23-jarige Spanjaard stribbelde samen met Alexander Kristoff het langste tegen van een verbrokkelde kopgroep. Bij de passage op de Herlegemstraat, op zo'n zes kilometer van de eindmeet, werd de aanval van Lazkano en de Noor tenietgedaan. Na de demarrage van latere winnaar Laporte ging Lazkano echter opnieuw in de aanval. Hij hield Neilson Powless af en werd knap tweede.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben zo tevreden met die tweede plaats", glunderde hij na afloop. "De kasseikoersen spreken me zeker aan, ze hebben altijd mijn aandacht gekregen. Als je dan hier tweede kan worden, is dat zeker mooi meegenomen."

"Of dit mijn grote doorbraak is? Laat ons hopen, maar ik verwacht niet dat ik nu de grootste Spaanse kasseicoureur zal worden", bleef hij bescheiden. "We hebben ook iemand als Ivan Garcia Cortina binnen onze ploeg. Hij heeft het statuut van kopman. Maar het is wel zo dat dit type wedstrijden alsmaar meer interesse is in Spanje."

Lazkano was al heel vroeg in het offensief getrokken maar kon ook tijdens de laatste kilometers nog zijn rol spelen. "Ik denk dat iedereen wel op zijn tandvlees zat op het einde. Ook al waren er echte grote kanonnen bij. De opeenvolging van de hellingen en kasseien zorgden ervoor dat het krachtenarsenaal stilaan leeg raakte. Jumbo-Visma speelde zijn kaarten opnieuw schitterend uit. Toen Christophe Laporte aanging zat er echt nog veel snelheid op bij hem. Wij konden niet direct reageren maar ik werd wel netjes tweede en dit na een zeer lange vlucht."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top