Christophe Laporte pakt ook in Waregem de zege

Wielersport | Christophe Laporte (Jumbo-Visma) heeft woensdag de 77e editie van Dwars door Vlaanderen (WorldTour) op zijn naam geschreven. De dertigjarige Fransman haalde het na 183,7 km tussen Roeselare en Waregem solo voor de Spanjaard Oier Lazkano (Movistar) en de Amerikaan Neilson Powless (EF Education-Easy Post). Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) won de sprint voor de vierde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Laporte pakt zijn tweede zege in enkele dagen tijd. Zondag won hij ook al Gent-Wevelgem, toen in geschenkverpakking van Wout van Aert. Woensdag deed hij het helemaal zelf.

Vroege vluchters Alexander Kristoff en Oier Lazkano leken lange tijd te kunnen gaan strijden voor de overwinning op de Verbindingsweg. De twee werden op zes kilometer van de aankomst echter nog overspoeld door een uit het peloton weggesprongen groepje van acht. Laporte toonde zich daarin de sterkste. Hij demarreerde op 4,5 km van de aankomst en werd niet meer ingehaald.

Jumbo-Visma domineert al het hele Vlaamse voorjaar. De Nederlandse ploeg won eerder in 2023 de Omloop Het Nieuwsblad (Dylan van Baarle), Kuurne-Brussel-Kuurne (Tiesj Benoot), de E3 Saxo Classic (Wout van Aert) en Gent-Wevelgem (Christophe Laporte).

Laporte volgt op de erelijst in Waregem de Nederlander Mathieu van der Poel op. Die nam dit jaar niet deel. Van der Poel focust zich net als medefavorieten Wout van Aert en Tadej Pogacar helemaal op de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top