Mama’s Jasje opent nieuw seizoen van ‘Circle of Live Legends’

Muziek | Vrijdagavond is het weer zover. Vanaf 31 maart kan je op Pickx+ kijken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Circle of Live Legends’. Gastvrouw Charlotte Leysen verwelkomt in de eerste aflevering meteen een klepper. Mama’s Jasje bestaat al meer dan dertig jaar en frontman Peter Vanlaet staat altijd garant voor een gesprek met leuke verhalen en grappige anekdotes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat Mama’s Jasje in de top 100 van best verkopende Belgische artiesten. De band zag het levenslicht in 1990 toen ze de succeshit ‘Zo ver weg’ lanceerden. De song stijgt meteen naar de top van de hitparades en haalt zelfs platina. Volgende nummers als ‘Doe het licht maar uit’, ‘Teken van leven’ en ‘Zonder verhaal’ zijn keer op keer succesvol waardoor de groep rond frontman Peter Vanlaet meteen een van de gevestigde waarden in het Vlaamse muzieklandschap wordt. 

Zeven jaar na de eerste hit brengt de band ‘Als de dag van toen’ uit. Dat liedje stond maar liefst 26 weken bovenaan in de Ultratop 50, opvolger ‘Laat me alleen’ stond 14 weken op die plek. Naast een resem prijzen en concerten in een uitverkochte Ancienne Belgique was Mama’s Jasje ook vaak te zien in ‘Tien om te Zien’. Ook Vanlaet en zijn band kregen al snel de kans om het publiek te doen swingen.

Classics en nieuwe muziek

Opvallend bij Mama’s Jasje is dat ze sinds 1990 onafgebroken aan de slag zijn met nieuwe muziek. Hoewel er wel al eens een lid de groep verliet en iemand anders de groep vervoegde, blijft de samenstelling al min of meer dertig jaar dezelfde. Bovendien werken de muziekanten nog jaarlijks aan nieuw materiaal. Negen jaar na het vorige studioalbum lanceerde Mama’s Jasje in 2018 het album ‘Nieuwe jas’ en twee jaar later volgde nog het verzamelalbum waarmee de dertigste verjaardag van de groep werd gevierd. Ook de deelname van Vanlaet aan ‘Liefde voor Muziek’ deed de populariteit van zijn band opnieuw stijgen. Reden te meer voor Pickx om hem uit te nodigen in ‘Circle of Live Legends’. 

Tijdens het gesprek tussen Charlotte Leysen en Peter Vanlaet hebben de twee het onder meer over de stijl van Mama’s Jasje. Die was in de beginjaren relatief hard, met veel strakke gitaarstukken. Later vlakte de stijl wat af met nummers die zachter waren, mede door het gebruik van meer pianostukken. Ook de betekenis achter de songteksten van Mama's Jasje en verhalen over bijzondere optredens komen aan bod in de dialoog. Zo vertelt Vanlaet bijvoorbeeld dat hij liefst optreedt in theaterzalen. Daar is het volgens hem altijd iets stiller in vergelijking met festivalpodia, waar je als zanger meer moet opboksen tegen geroezemoes van het publiek. Naast gesprekken over het reilen en zeilen in de band zullen Vanlaet en zijn band ook optreden tijdens het programma. Een aantal klassiekers uit het repertoire van Mama’s Jasje zoals ‘Teken van leven’ worden afgewisseld met enkele van hun nieuwste nummers zoals ‘Het beste moet nog komen’ en ‘De zon, de maan en waarheid’. 

Deze nummers komen aan bod tijdens het programma:
  • ‘Het beste moet nog komen’
  • ‘Meer moet dat niet zijn’
  • ‘Laat me’ (cover)
  • ‘Kan ik iets voor jou doen’
  • ‘De zon, de maan en waarheid’
  • ‘Wat als het ijs weer smelt’
  • ‘Doe het licht maar uit’
  • ’Teken van leven’
Bekijk de eerste aflevering van ‘Circle of Live Legends' met Mama’s Jasje op 31 maart omstreeks 19u35 op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top