BAS behandelt dossier stilgelegd duel tussen Charleroi en KV Mechelen op 7 april

Jupiler Pro League | Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal op 7 april het dossier rond de stilgelegde wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen behandelen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP), een instantie van de Belgische voetbalbond (KBVB), oordeelde eerder dat die wedstrijd herspeeld moet worden door een procedurefout bij het stilleggen na supporterwangedrag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De DRP besliste een tweetal weken geleden, op vrijdag 17 maart, dat de stopgezette competitiewedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen volledig opnieuw zou moeten gespeeld worden. Het Arbitragehof zal de zaak zoals steeds achter gesloten deuren behandelen. Een beslissing zal daarna "zo snel mogelijk" volgen, liet het hof weten aan Belga. Zowel het bondsparket als KV Mechelen gingen in beroep tegen de beslissing van de Raad.

Scheidsrechter Jan Boterberg moest op 12 november 2022 in het Stade du Pays twee keer de wedstrijd pauzeren omdat supporters van Charleroi tennisballen en vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij een derde incident, met 'slechts' één stuk vuurwerk, halfweg de tweede helft en bij een 1-0 tussenstand voor Charleroi, besloot de ref, zoals afgesproken met het hele veiligheidsteam, om de wedstrijd definitief te staken.

Volgens de Raad had de wedstrijdleiding echter tegen de procedure in te snel beslist om de match stil te leggen, waardoor de supporters te veel macht hadden gekregen. Charleroi moet verder nog een thuismatch zonder supporters spelen en een boete van 10.000 euro betalen. Charleroi en KV Mechelen dienen hun duel ook achter gesloten deuren te herspelen. Volgens de DRP om de "sereniteit en de kalmte" van de wedstrijd te behouden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top