Dit moet je weten over het nieuwe seizoen van ‘Blind Gekocht’: winnares ‘Huizenjagers’ vervangt makelaar Béa

Films | Vanaf donderdag 6 april kan je op Play4 opnieuw terecht voor een seizoen van ‘Blind Gekocht’. Na het succes van de eerste vier seizoenen werkt de zender al sinds april 2022 aan een vervolg, want de oproep voor nieuwe kandidaten ging toen al online. Maar wat is er nieuw dit jaar? En hoe zoek je een huis in tijden van een economische crisis? Pickx zocht het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het vijfde seizoen van ‘Blind Gekocht’ gaan enkele koppels op zoek naar hun droomhuis. Aangezien die zoektocht niet van een leien dakje verloopt, schreven ze zich in voor het programma van Play4. Daarin geven ze hun lot uit handen, aangezien ze geen inspraak hebben in de aankoop en verbouwing van hun huis. Tot op het laatste moment waarbij ze hun huis te zien krijgen, moeten ze blind vertrouwen op de kennis en expertise van de makelaars en interieurarchitecten

De deelnemers, de interieurarchitecten en makelaar krijgen een enorme uitdaging voorgeschoteld. De huizenmarkt is erg volatiel en de economische crisis zorgt ervoor dat de prijzen van bouwmaterialen de pan uit swingen, de rentevoeten omhoog schieten en energieprijzen torenhoog zijn. Door die veranderingen moeten deelnemers van het programma hun verwachtingen soms drastisch bijstellen, en daar is niet iedereen klaar voor.

Nieuw gezicht

De immer sympathieke Jani Kazaltzis neemt ook in het vijfde seizoen de presentatie voor zijn rekening. Hij begeleidt de deelnemers doorheen de rollercoaster die ‘Blind Gekocht’ is en staat hen bij wanneer ze vragen hebben. Hij wordt geholpen door interieurarchitecten Bart Appeltans en Kelly Claessens. Zij moeten op basis van de wensen van de deelnemers een droomhuis inrichten. Wanneer de makelaar kiest voor een iets goedkopere woning, hebben ze met het beschikbare budget bijvoorbeeld nog de ruimte om een keuken te renoveren of badkamer te vernieuwen. Anderzijds moeten ze door de stijgende prijzen van bouwmaterialen soms ook met een heel klein budget een zo groot mogelijk verschil maken, en ook dat is allesbehalve eenvoudig. 

Het vertrouwde gezicht van makelaar Béa zal dit jaar verdwijnen. De makelaar kon de intensieve draaidagen niet meer combineren met haar werk waardoor ze al dan niet tijdelijk haar televisiewerk on hold moet zetten. Later ziet de kijker haar wel terug in ‘Huis Gemaakt’ op VTM, ze maakt dus ook een transfer naar een andere zender. 

Bij ‘Blind Gekocht’ wordt ze vervangen door Kinga Kantorska. De 44-jarige immomakelaar uit Diest is geen onbekende voor het grote publiek, daar ze al twee keer kon winnen met ‘Huizenjagers’. Kinga is al zo’n 12 jaar een gepassioneerde makelaar met een grote affectie voor vastgoed. Ze heeft haar eigen vastgoedkantoor in Herk-de-Stad en verdiende daarvoor ook al haar strepen als interieurarchitecte. Ook haar wacht een ongelofelijke uitdaging, want door de stijgende rente en prijzen in de vastgoedmarkt kan ze de deelnemers met een bepaald budget een minder mooi of groot huis aanbieden dan in eerdere seizoenen. In een van de voorfilmpjes konden we in een reactie van een deelnemend koppel zelfs al horen dat “het hen niet gelukkig maakt”…

Bekijk ‘Blind Gekocht’ vanaf donderdag 6 april om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top