Flick ziet na nederlaag tegen België dat Duitsland nog veel werk heeft: "Veel te passief"

Voetbal | Nadat ze reeds na negen minuten 0-2 in het krijt stonden en een halfuur achter de feiten moesten aanlopen, verloor Duitsland finaal in Keulen met 2-3 van de Rode Duivels.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het werd een historische zege van de Belgen, want de laatste Belgische overwinning tegen Duitsland dateerde van 1954. De laatste zege op Duitse bodem zelfs van 1910. Duitsland daarentegen was reeds dertien wedstrijden op rij ongeslagen in oefenduels.

"We waren veel te passief en konden geen druk zetten op de tegenstander", moest de Duitse bondscoach Hansi Flick na afloop toegeven. "We hebben gezien dat we nog veel werk voor de boeg hebben. We moeten actiever zijn op het veld en pas na dertig minuten kwamen we in ons spel. Bij het derde tegendoelpunt gaven we te veel ruimte weg en moeten we gewoon beter verdedigen. Kevin De Bruyne liet echter zien wat voor een schitterende speler hij is."

Voormalig international en huidig tv-analist Lothar Matthäus was in zijn analyse heel wat scherper voor de Mannschaft. "Die eerste dertig minuten was zowat het slechtste dat ik in mijn lange carrière gezien heb", aldus Matthäus. "Onze spelers verloren alle duels en lieten de Belgen doodleuk voetballen. Zo stonden ze snel 0-2 achter en die achterstand had ook groter kunnen zijn. Pas nadien schoten ze wakker."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top