Schotland verrast Spanje, Kroatië wint in Turkije

Voetbal | Schotland heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van Spanje, in de tweede wedstrijd in groep A van de kwalificaties voor het EK 2024. Kroatië, derde op het WK in Qatar vorig jaar, ging in Turkije met 0-2 winnen in groep D.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Schotten wonnen dankzij een vroeg doelpunt van Scott McTominay (7.), die na rust de score nog verdubbelde (51.). Door de zege komt Schotland aan de leiding in groep A met zes op zes. Spanje is tweede met drie punten.

In de andere wedstrijd in groep A kwam Noorwegen zonder sterspeler Erling Haaland niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Georgië. Haalands vervanger Alexander Sorloth (15.) opende op het kwartier de score, maar Georges Mikautadze (ex-Seraing) maakte op het uur gelijk voor de thuisploeg.

Kroatië zat voor rust al op rozen op bezoek in Turkije, na twee goals van Mateo Kovacic (20. en 45+4.). In de andere wedstrijd van groep B nam Wales de maat van Letland, dankzij een doelpunt van Kieffer Moore (41.). Wales en Kroatië hebben vier punten na twee wedstrijden, Turkije volgt met drie punten.

In groep I won Zwitserland vlot van Israël. Ruben Vargas (39.), Zeki Amdouni (48.) en Silvan Widmer (52.) zorgden voor een 3-0 overwinning. In dezelfde groep won Roemenië met 2-1 van Wit-Rusland na vroege goals van ex-Anderlechtspeler Nicolae Stanciu (17.) en Andrei Burca (19.). Een laat doelpunt van Vladislav Morozov (86.) bracht daarin geen verandering meer. Kosovo, met doelpuntenmaker Edon Zhegrova (59.), en Andorra, waarvoor Albert Rosas Ubach (61.) raak trof, deelden de punten. Zwitserland en Roemenië staan op kop in groep I met zes punten na twee wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top