Gemeenteraadsverkiezingen 2024 - Manu Claes niet opnieuw kandidaat-burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem

Nieuws | Manu Claes (CD&V), de huidige burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, is geen kandidaat om zichzelf op te volgen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt. Claes is al bijna 30 jaar burgemeester van de gemeente.

Door Belga

Deel dit nieuws

Claes staat al vijf termijnen aan het hoofd van de gemeente in Oost-Brabant. Hij is bezig aan zijn 29e jaar als burgemeester, in 2024 zal hij de sjerp dus 30 jaar gedragen hebben. "Ik word volgend jaar 65 jaar. Het is tijd voor iets anders, en tijd voor vernieuwing voor de partij", zegt Claes.

De burgemeester kwam in 1989 in de gemeenteraad, onmiddellijk als eerste schepen, met als bevoegdheden jeugd, sport, cultuur en welzijn. Via zijn vader was hij in de politiek gestapt.

Claes noemt de coronacrisis en de zware wateroverlast van 1989 zijn "twee grootste beproevingen". Het uitbouwen van het gemeenschapscentrum, het vernieuwen van de deelgemeenten en het aanleggen van fietspaden waren voor hem belangrijke hoogtepunten.

De komende verkiezingen zal Claes de CD&V-lijst duwen. Geert Janssens, huidig voorzitter van de gemeenteraad, wordt de nieuwe kopman van de christendemocraten. De 54-jarige Janssens zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top