Tedesco doet beroep op negentien Duivels in eerste tweeluik

Rode Duivels | Met de historische 2-3 zege van dinsdagavond in Keulen sloten de Rode Duivels hun eerste tweeluik onder kersvers bondscoach Domenico Tedesco af met een perfect rapport, nadat er vrijdagavond al met 0-3 gewonnen werd van Zweden in de opener van de EK-kwalificaties.

Door Belga

Deel dit nieuws

Arthur Theate, Jan Vertonghen, Wout Faes, Timothy Castagne, Amadou Onana, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Dodi Lukebakio en Romelu Lukaku verschenen in beide duels aan de aftrap en vormen het geraamte van het elftal van Tedesco, die telkens een viermansverdediging op de been bracht. Thibaut Courtois moest na Zweden geblesseerd afhaken en werd in Keulen vervangen door Koen Casteels.

Alexis Saelemaekers, Loïs Openda, Johan Bakayoko, Orel Mangala, Sebastiaan Bornauw, Roméo Lavia, Leandro Trossard en Charles De Ketelaere kregen één basisplaats of minstens een invalbeurt. Enkel de reservedoelmannen Matz Sels en Thomas Kaminski, Zeno Debast, Thomas Meunier en Dennis Praet kwamen in dit tweeluik niet in actie.

De eerstvolgende afspraak voor de Rode Duivels volgt op zaterdag 17 juni, met een thuiswedstrijd in de EK-kwalificaties tegen Oostenrijk. Drie dagen later, op dinsdag 20 juni, sluiten ze het seizoen - niet voor het eerst - af met een verplaatsing naar Estland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top