Janik Sinner verslaat Andrey Rublev voor plaats in kwartfinales van het Miami Open

Sport | Jannik Sinner, elfde op de wereldranglijst, heeft zich dinsdag in Florida geplaatst voor de kwartfinales van het Miami Open (8,8 miljoen dollar) door de Rus Andrey Rublev, nummer zeven van de wereld, met 6-2 en 6-4 te verslaan. De 21-jarige Italiaan had daar 1 uur en 12 minuten voor nodig.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sinner, die nu met 3-2 leidt in hun onderlinge ontmoetingen, was baas in de eerste set, waarin de Italiaan scherper en preciezer speelde, zonder zijn tegenstander een kans te geven om te breken. De 25-jarige Rus kreeg ook in de tweede set geen enkel breakpoint, Sinner sloot de partij af met 29 winners en slechts twee unforced errors.

Sinner, in 2021 verliezend finalist (7-6, 6-4 tegen Hubert Hurkacz), neemt het in de kwartfinales op tegen de Fin Emil Ruusuvuori (ATP-54), die de Nederlander Botic Van De Zandschulp (ATP-32) met 4-6, 6-4 en 7-5 uitschakelde.

Ook Taylor Fritz (ATP-10) schaarde zich dinsdag bij de laatste acht. Hij versloeg de jonge Noor Holger Rune (ATP-8) in 1 uur en 25 minuten met 6-3 en 6-4 en wacht nu de winnaar van een duel tussen zijn landgenoot Tommy Paul (ATP-19) en het Spaanse eerste reekshoofd Carlos Alcaraz (ATP-1) op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top