Wat als Luka Doncic de play-offs mist met Dallas?

Sport |

De play-offs in de NBA naderen met rasse schreden en de strijd om een ticket te bemachtigen, belooft vooral in de Western Conference nog heel intens te worden. Hoewel Dallas begin februari nog in de top 4 stond, moet het nu vol aan de bak om deel te kunnen nemen aan de play-in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe is het mogelijk? Dat is de vraag die iedereen zich stelt in de NBA, want niemand begrijpt hoe Dallas het zo uit handen heeft kunnen geven. Begin februari zag alles er nog rooskleurig uit in Texas. De Mavericks legden volop de hand aan een goed seizoen, enkele maanden nadat ze de Conference Final gehaald hadden. Sterspeler Luka Doncic speelde op MVP-niveau en het team leek op weg naar het podium, maar sindsdien kende het een vrije val.

Slechte keuze?

In de jacht op succes en een zo goed mogelijke entourage voor Doncic speelde Dallas hoog spel met de komst van Kyrie Irving en Markieff Morris. In ruil lieten ze Dorian Finney-Smith, Spencer Dinwiddie en verschillende draft picks gaan.

De verbetering op offensief vlak was zichtbaar te merken, maar defensief boette het aan kracht in. Voor de trade waren ze al de 22e slechtste defensie, erna zakten ze zelfs naar de 26e plaats. Met alle gevolgen van dien: Dallas strijdt nu voor een plaats in het play-in toernooi en zou zomaar eens de play-offs aan zijn neus moeten laten voorbijgaan!

Vertrek Doncic?

Met één of twee overwinningen kan Dallas evenwel opnieuw gelanceerd zijn. Jason Kidd kreeg af te rekenen met blessures van zijn twee sterren, die enkele wedstrijden misten. Doncic maakte bovendien kenbaar dat hij een moeilijke fase in zijn privéleven doormaakt. “Ik denk dat je het kan zien op het terrein. Ik had de gewoonte me te amuseren en te glimlachen op het veld, maar het is zo frustrerend geworden door tal van redenen, en het is niet alleen aan basket te wijten.”

Scherpe woorden van de Sloveen, die sommigen liever kwijt dan rijk zijn. In vijf jaar bij de Mavericks kwam hij niet volledig uit de verf. Een winnaar als Doncic zou wel eens kunnen doorduwen voor een transfer. Dallas heeft er met andere woorden alle baat bij om de trein richting play-offs niet te missen…

Het NBA-programma van dit weekend op Eleven:

Zaterdag 1 april

Zondag 2 april

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top