Ronde van Vlaanderen zet seingevers en agenten in de kijker

Wielersport | De organisatie van de Ronde van Vlaanderen zet dit weekend seingevers en agenten in de kijker. Een grote tekening op het parcours moet het belang van de zowat 2.000 signaalgevers en 700 agenten onderstrepen. Het eerbetoon wordt in verf op het parcours aangebracht en zal duidelijk zichtbaar zijn op de luchtbeelden van Vlaanderens Mooiste.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tijdens een persconferentie dinsdag werd de campagne 'De koers in goede banen leiden, dat verdient bergen respect!' gelanceerd in aanwezigheid van Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. Politiediensten en signaalgevers worden volgens de organisatie namelijk steeds vaker met ongepast gedrag van supporters en weggebruikers op en langs het parcours geconfronteerd.

"De renners maken de koers, maar de supporters en de veiligheidsdiensten maken de koers mogelijk. Zonder hen geen wedstrijd, geen cyclo en geen volksfeest", zegt gouverneur Carina Van Cauter. "In functie van hun veiligheid en die van de renners roep ik samen met de organisatie en de lokale besturen dan ook op om geen glas mee te brengen langs het parcours."

De provincie werkt voor de campagne samen met de stad Oudenaarde en vraagt waardering voor zowel signaalgevers als politiediensten. "De richtlijnen van deze onmisbare tandem in de koers zijn er voor de veiligheid van iedereen. De overgrote meerderheid van de wielersupporters weet dat, de pretbedervers zijn zich hier onvoldoende van bewust", zegt Van Cauter.

De slogan wordt samen met een afbeelding van een signaalgever en politievrouw op de Wolvenberg in Oudenaarde aangebracht. Bij de sensibiliseringscampagne hoort ook een sociale mediacampagne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top