Dylan van Baarle start niet in Dwars door Vlaanderen

Wielersport | Dylan van Baarle, dit seizoen winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en in 2021 de beste in Waregem, zal woensdag niet van start gaan in Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige Nederlander valt uit de selectie van Jumbo-Visma waar Tiesj Benoot, Olav Kooij, Timo Roosen, Tosh Van der Sande, Tim van Dijke en Christophe Laporte deel van uitmaken. De plaats van Van Baarle wordt ingenomen door de Italiaan Edoardo Affini. Wout van Aert was sowieso niet voorzien.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Baarle was in de E3 Saxo Classic betrokken bij een valpartij waardoor hij diende op te geven. "Daarom start hij morgen ook niet in Roeselare", aldus sportdirecteur Grischa Niermann. "We nemen in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen geen enkel risico met Dylan. De blessures vallen mee. Dylan is zelfs alweer volop aan het trainen maar ons absolute doel is zondag de Ronde van Vlaanderen winnen en daarom blijft Van Baarle morgen aan de kant."

"Christophe Laporte en Tiesj Benoot zijn onze uitgesproken kopmannen in Dwars door Vlaanderen", ging Niermann verder. "Met Olav Kooij hebben we de perfecte man in huis als het komt tot een sprint met een selecte groep. Wie er mag winnen? Voor mij mag iedereen winnen, als het maar iemand van onze ploeg is. Het lijkt allemaal gemakkelijk te gaan maar zo werkt het niet. Elke koers is een nieuw gevecht. Met Tiesj en Christophe hebben we twee grote kanshebbers op de zege in huis maar er zullen nog een pak ploegen azen op een overwinning nu Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar er niet bij zijn. Het wordt een uitgelezen kans, maar wij gaan er ook voor."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top