Pensioenhervorming Frankrijk - Vakbonden vragen bemiddelaar in pensioenconflict

Nieuws | Op de tiende nationale actiedag tegen de pensioenhervorming in Frankrijk, hebben de vakbonden aan de regering gevraagd om het optrekken van de pensioenleeftijd van 62 tot 64 jaar voorlopig te pauzeren. Ze vragen ook de aanstelling van een bemiddelaar. Enkel meerderheidspartij MoDem (Mouvement Democrate) reageerde positief op die vraag, de rest van de regering houdt de boot af.

Door Belga

Deel dit nieuws

Laurent Berger van de vakbond CFDT riep dinsdag in een interview met France Inter op om een bemiddelaar aan te stellen, "als uitweg uit het conflict". De bemiddelaar zou volgens hem een maand of anderhalve maand tijd nemen om "een sociaal compromis" uit te werken.

Maar de woordvoerder van de regering, Olivier Veran, wees die piste af. "We hebben geen bemiddelaar nodig om te praten", zei hij.

Enkel MoDem steunde de vraag van de vakbond. Fractieleider Jean-Paul Mattei meent "dat het goed zou zijn om één of twee personen aan te stellen die de dialoog nieuw leven inblazen."

Het conflict rond de pensioenhervorming in Frankrijk lijkt dus in een impasse te blijven tot een uitspraak van het Grondwettelijk Hof over het wetsvoorstel, dat binnen een drietal weken wordt verwacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top