Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats voor de Ronde van Vlaanderen

Wielersport | Komende zondag wordt de 107de editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar gelden als de absolute topfavorieten voor de overwinning. De Sloveen kent intussen zijn ploegmaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hij kan zondag op de steun rekenen van Sjoerd Bax, Mikkel Bjerg, Rui Oliveira, Vegard Stake Laengen, Matteo Trentin en onze landgenoot Tim Wellens.

In de E3 Saxo Classic vorige week vrijdag in Harelbeke kruisten Van Aert, Van der Poel en Pogacar al de degens. Van Aert trok toen aan het langste eind.

Pogacar is er op gebrand om komend weekend wél de hoofdprijs te pakken. "Mijn eerste ervaring in Vlaanderen vorig jaar was iets dat ik nooit zal vergeten", aldus Pogacar op de website van UAE Team Emirates. "De energie van de wedstrijd en de passie voor fietsen in België is iets speciaals. Ik voel dat ik er klaar voor ben en de ploeg is er klaar voor, dus we zullen ons beste beentje voorzetten in de Ronde." Hij werd vorig jaar vierde.

Pogacar wil zich tot in de puntjes voorbereiden op de Ronde en neemt dan ook niet deel aan de kasseiklassieker Dwars door Vlaanderen van woensdag. Bax, Bjerg, Stake Laengen, Trentin en Wellens zijn er wel van de partij, aangevuld met de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons en de Duitse sprinter Pascal Ackermann.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top