Wie volgt Italiaanse Chiara Consonni op in Dwars door Vlaanderen vrouwen?

Wielersport | Woensdag rijden ook de vrouwen hun Dwars door Vlaanderen (WE 1.Pro). De start wordt gegeven vanop de Hippodroom van Waregem. De eindmeet ligt 115 kilometer verderop getrokken op de Verbindingsweg in Waregem. Onderweg liggen acht hellingen en tal van pittige kasseizones. Kansen genoeg dus om koers te maken en met een select groepje naar de finish te rijden of wordt het toch een sprint met een grote groep? Het weer oogt een pak beter dan zondag, met 15 graden Celsius, zuidenwind en kans op een beetje regen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanaf de start aan de Hippodroom gaan de rensters richting de Varentstraat, de eerste zware kasseistrook van de dag na 16 kilometer koers. Met de Volkegemberg wacht na 32 kilometer koers de eerste helling van de dag. Nadien volgen Berg Ten Houte, de Kanarieberg, de Knokteberg en de Hotond kort na elkaar. De kasseien van de Maria-Borrestraat in Etikhove gaan de Ladeuze vooraf. Met tweemaal Nokereberg staan de laatste hellingen van de dag op het menu. Op zes kilometer van de finish wachten de stenen van de Herlegemstraat alvorens de Verbindingsweg op te draaien.

Vorig jaar ging de overwinning in Waregem naar Chiara Consonni. De Italiaanse start met het rugnummer 1 bij UAE Team ADQ, waar op de voorlopige deelnemerslijst ook Marta Bastianelli en Eugenia Bujak prijken. Bij SD Worx tekent Demi Vollering present, net als Elena Cecchini en Marlen Reusser, de recente winnares van Gent-Wevelgem. Marianne Vos topt bij Jumbo-Visma, zoals Cecilie Uttrup Ludwig dat doet bij FDJ-Suez. Voorts staan ook de namen van Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), Floortje Mackaij (Movistar), Zoe Bäckstedt (EF Education), Pfeiffer Georgi (DSM), Valerie Demey (Liv), Maria Confalonieri (UNO-X) en Jesse Vandenbulcke (Human Powered Health) op de voorlopige deelnemerslijst. Omstreeks 18 uur kennen we de opvolgster van Chiara Consonni in deze Dwars door Vlaanderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top