Delhaize - Dinsdag derde ondernemingsraad, vakbonden hopen op opening voor onderhandelingen

Nieuws | Vandaag/dinsdag vanaf 9.30 uur vindt bij Delhaize de derde ondernemingsraad plaats sinds de directie de plannen heeft aangekondigd om de 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De vakbonden hopen dat er na de hoogopgelopen spanningen bij de vorige twee ondernemingsraden en het parallel gesprek waarbij beide partijen bij hun standpunten bleven nu wel een opening komt voor echte onderhandelingen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Laat ons eindelijk eens kijken wat op papier kan en wat niet. Wat te bespreken valt en wat niet", aldus Wilson Wellens van de liberale vakbond ACLVB. Volgens Wellens heeft de Delhaize-directie tot op heden "nog geen centimeter bewogen". "Er is geen enkele marge tot onderhandelingen, zelfs als vakbonden die proberen te creëren."

Ook Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK en Hilde Verhelst van ACV Voeding en Diensten zeggen respectievelijk te hopen op een "signaal van de werkgever" en een "kleine opening voor echte onderhandelingen".

Volgens de vakbonden zal de houding van de directie ook bepalen wat er daarna gebeurt. "Als de houding van de directie dezelfde blijft, dan zullen de mensen nog extra boos worden en zullen er zeker acties volgen", aldus Verhelst.

Als de onderhandelingen in het slop blijven zitten, bestaat de mogelijkheid dat er een sociaal bemiddelaar wordt uitgestuurd. Maar "vroeg of laat moeten de betrokken partijen toch rond de tafel gaan zitten", besluiten de vakbonden.

Ondertussen blijven de stakingsacties verder gaan. Maandag waren 67 van de 128 winkels in eigen beheer gesloten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top