Ding Junhui schakelt topreekshoofd Mark Allen meteen uit op het Tour Championship snooker

Sport | Ding Junhui (WS-23) heeft zich maandag in het Engelse Hull als eerste voor de halve finales van het Tour Championship geplaatst. De 35-jarige Chinees won in de eerste ronde met 10-5 van Mark Allen (WS-3) en nam zo revanche voor zijn 10-7 nederlaag tegen de Noord-Ier in de finale van het UK Championship.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ondanks zijn finaleplaats in York kon Ding zich pas op de valreep als achtste voor het Tour Championship plaatsen. Allen was als nummer een op de Order of Merit over een seizoen eerste reekshoofd in Hull en aasde bovendien op de eerste plaats op de wereldranglijst. Om Ronnie O'Sullivan van de troon te stoten, moest hij het toernooi wel winnen.

Met onder meer breaks van 72 en 52 had Allen tot 2-3 het voortouw, maar dan zag "The Pistol" Ding via breaks van 54, 116, 51, 67, 92, 52, 91 en 56 tot 8-3 uitlopen. Allen deed met een 65 nog wat terug, waarna "Enter the Dragon" er met 58 en 95 een einde aan maakte.

Vrijdag neemt Ding het om een plaats in de finale op tegen de winnaar van een partij tussen Ali Carter (WS-12) en Kyren Wilson (WS-7). Virtueel komt de voormalige nummer een opnieuw de top zestien van de wereldranglijst binnen maar als de Welshman Ryan Day (WS-19) donderdag weet te winnen van Mark Selby (WS-2), is hij die stek weer kwijt.

De top zestien is volgende maand reekshoofd bij het WK in Sheffield. "Maar daar lig ik nu niet wakker van", reageerde Ding. "Ik ben gewoon blij dat ik opnieuw goed speel. Mijn zege op het WK 6 Red heeft me veel vertrouwen gegeven. Uiteraard wil ik wel terug naar de top zestien, maar of dat nu snel of traag gebeurt..."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top