Rusesabagina aangekomen in Qatar

Nieuws | Paul Rusesabagina, bekend van de film 'Hotel Rwanda', is maandag aangekomen in Qatar. Zo melden diplomatieke bronnen. De Belgische Rwandees die tot een celstraf van 25 jaar was veroordeeld wegens "terrorisme", werd afgelopen weekend vrijgelaten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hij zal in Doha aan een medisch onderzoek worden onderworpen voordat hij verder zal reizen naar de Verenigde Staten. "Hij heeft zorg nodig, maar zal woensdag wel kunnen vliegen naar de VS", zo zegt een diplomaat in Qatar.

Rusesabagina leefde sinds 1996 in ballingschap in de Verenigde Staten en België, voordat hij in augustus 2020 in Kigali onder verdachte omstandigheden werd gearresteerd toen hij uit een vliegtuig stapte waarvan hij dacht dat het op weg was naar Burundi.

Hij werd beroemd door de film 'Hotel Rwanda' uit 2004, die vertelt hoe de gematigde Hutu die het Hotel Mille Collines uitbaatte, meer dan duizend mensen redde tijdens de genocide van 1994. Daarbij werden volgens de Verenigde Naties 800.000 mensen gedood, voornamelijk uit de Tutsi-minderheid

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top