Inval Oekraïne - Eerste Britse Challenger-tanks aangekomen in Oekraïne

Nieuws | De veertien Britse Challenger 2-tanks die het Verenigd Koninkrijk in januari beloofde te leveren zijn aangekomen in Oekraïne. Zo heeft de Oekraïense minister van Defensie, Oleksi Reznikov, bekendgemaakt. De tanks worden naar verwachting al in de lente ingezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Reznikov prees de Britse Challengers en noemde ze "werken van militaire kunst". De minister postte een foto van de tanks op zijn Facebookprofiel zonder te vermelden wanneer ze exact waren aangekomen.

Vanuit Londen liet de Britse regering weten dat Oekraïense bemanningen getraind zijn om de tanks te gebruiken in de frontlinie. Het is niet duidelijk om hoeveel troepen het gaat. "We blijven hen bijstaan en doen alles wat we kunnen om Oekraïne te steunen zolang dat nodig is", voegde de Britse Defensieminister Ben Wallace toe in een verklaring.

Eerder maandag werd bekend dat de Oekraïense strijdkrachten achttien Leopard 2-gevechtstanks ontvangen hebben vanuit Duitsland, evenals veertig Duitse Marder-infanteriegevechtsvoertuigen en twee gepantserde bergingsvoertuigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top