Tedesco ziet oefeninterland in Duitsland als "goeie test op hoog niveau"

Rode Duivels | Met een oefeninterland in Keulen tegen Duitsland sluiten de Rode Duivels dinsdagavond het eerste tweeluik onder kersvers bondscoach Domenico Tedesco af.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de meer dan geslaagde ouverture van vrijdagavond in Solna tegen Zweden op de openingsspeeldag van de EK-kwalificaties, komt het er voor de Belgen op aan te bevestigen tegen een tegenstander van niveau, op verplaatsing dan nog. "Het klopt dat we met een positieve noot zijn begonnen en we denken dat dit een goeie test wordt. Wij willen meer dan alleen maar die zege in Zweden", bekende Tedesco maandagavond in Keulen.

De vorige bondscoach was geen al te grote fan van oefeninterlands, en al zeker niet tegen gerenommeerde tegenstanders. Daar komt met dit duel tegen Duitsland meteen verandering in. "Als ik zelf had mogen kiezen, had ik er waarschijnlijk voor gekozen niet meteen tegen Duitsland te oefenen. Ik ben immers Duitser, mijn familie en vrienden zijn hier en ik ben nog niet zo lang weg bij RB Leipzig. Aan de andere kant is dit een goeie test voor ons. Het kan ook zinvol zijn tegen toplanden te oefenen. Elke speler wil zo'n wedstrijden afwerken. Dat heb ik ook afgeleid uit de gesprekken met mijn spelers. Ze vroegen meteen of ze ook tegen Duitsland mochten blijven staan. We zullen dinsdagochtend in samenspraak met de medische staf de knopen doorhakken. Het herstel was goed en ze zien er fris uit. Maar de mogelijkheid bestaat dat er wissels zijn. Ik mag ook zes vervangingen doorvoeren, dus kunnen we zeventien spelers aan het werk zien. We zullen dus sowieso nieuwe gezichten zien. Elke aanpassing die je doet, doe je echter om te winnen, ook al gaat het om een oefeninterland. Uiteindelijk is winnen het enige dat telt in voetbal."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top