Casteels vijfde keer tussen de palen bij Duivels: "Denk dat ik bekender ben in Duitsland"

Rode Duivels | Na het afhaken vanwege "een lichte blessure" van Thibaut Courtois, staat Koen Casteels dinsdagavond (20u45) in het RheinEnergie-stadion in Keulen tussen de palen bij de Rode Duivels, in de oefeninterland tegen viervoudig wereldkampioen Duitsland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor Casteels wordt het nog maar de vijfde cap voor de Duivels, in liefst zestig selecties. In augustus 2013 werd hij voor het eerst opgeroepen voor een oefeninterland tegen Frankrijk, voor zijn eerste speelminuten moest hij nadien nog meer dan zeven jaar wachten. In september 2020 stond hij in doel in het Nations League-duel tegen IJsland. Nadien volgden nog Wit-Rusland en twee interlands tegen Wales, de laatste in juni vorig jaar.

Eerder miste Casteels al het WK van 2014 vanwege een scheenbeenbreuk, bij het EK van 2016 was hij in de pikorde voorbijgestoken door Jean-François Gillet. Voor EURO 2020 moest hij afzeggen vanwege een operatie. Tijdens het WK van 2018 in Rusland was hij derde doelman, net als eind vorig jaar in Qatar. Ook op de Final Four van de Nations League was hij erbij.

Casteels verliet op jonge leeftijd KRC Genk voor de Bundesliga. "In Duitsland hoef ik mij niet meer te tonen. Dit is na twaalf jaar mijn tweede thuis geworden. Ik denk zelfs dat ik hier bekender ben dan in België. Hoe dan ook is het leuk om hier te spelen, uitgerekend in Duitsland. Ik ken de stadions en heel wat spelers bij de tegenstander."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top