Manu Leroy komt als CEO ad interim aan het hoofd van de voetbalbond

Voetbal | Manu Leroy neemt voorlopig de taken van Peter Bossaert over als CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). Dat maakte de KBVB maandag bekend. Leroy, de huidige directeur Marketing en Communicatie van de voetbalbond, kreeg de functie van CEO ad interim aangeboden van de door de Raad van Bestuur vorige donderdag samengestelde taskforce. Hij zal beide functies tijdelijk combineren.

Door Belga

Deel dit nieuws

De nieuwe taskforce bestaat uit voorzitter Paul Van den Bulck, Pascale Van Damme (onafhankelijk bestuurder), Marc van Craen (bestuurder namens Voetbal Vlaanderen), Philippe Godin (bestuurder namens ACFF) en Peter Willems (bestuurder namens de Pro League).

De Raad van Bestuur heeft als prioriteit "de continuïteit verzekeren", zo klinkt het. Het spreekt zijn vertrouwen uit in het directiecomité en onderstreept de wens om het goede werk van de voorbije jaren voort te zetten. Onder Leroy moest de rust terugkeren.

De Belgische voetbalbond maakte vorige donderdag het ontslag van CEO Peter Bossaert bekend. Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd. Zijn contract werd met onmiddellijke ingang beëindigd. De voetbalbond gaf eerder al aan in eerste instantie een CEO ad interim te willen aanstellen. Zo kan in alle rust gezocht worden naar een opvolger van Bossaert op de langere termijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top