Carl Hoefkens blikt terug op ontslag bij Club Brugge: "Heb er iets neergezet"

Voetbal | Carl Hoefkens heeft zijn gedwongen exit bij Club Brugge goed verteerd. Zowat drie maanden nadat blauw-zwart hem ondanks een fantastische campagne in de Champions League de deur wees, heeft Hoefkens het ontslag bij de regerende kampioen een plaats kunnen geven.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Alles gaat goed met mij. Ik heb de voorbije maanden veel wedstrijden bekeken, heb veel tijd doorgebracht met mijn gezin, wat gesport. Ben bezig gebleven dus", vertelt Hoefkens maandag in de marge van de uitreiking van de Trofee Raymond Goethals in Grimbergen waar hij genomineerd was als beste Belgische coach van 2022.

Hoefkens werd eind december in Jan Breydel bedankt voor bewezen diensten na een aantal tegenvallende resultaten in de competitie en een pijnlijke bekerexit tegen STVV. De knappe kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League kon zijn vel niet redden. "Voor Nieuwjaar hebben we toch een sterke periode gehad", zegt hij. "We stonden twee punten achter op Antwerp, vijf op Union en deden nog volop mee. Daarbij kwam die top Europese campagne. Ik was daar dus best fier op, ook over de manier waarop we in veel matchen speelden."

Het bestuur haalde Scott Parker binnen als vervanger maar de Engelsman kreeg de blauw-zwarte trein niet op de rails en is inmiddels alweer vertrokken. Rik De Mil houdt de Brugse bank nu warm. "Over Scott Parker heb ik niets te zeggen. Het maakt voor mij weinig uit wie trainer is", legt Hoefkens uit. Met een aantal spelers onderhoudt hij wel nog contacten. "Ik hoor af en toe nog spelers. Ik had dan ook een goede band met de spelers. Op dat gebied is er weinig veranderd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top