Hansi Flick is op zijn hoede voor Rode Duivels: "Ze spelen goed voetbal"

Voetbal | Hansi Flick gaf maandag op zijn persconferentie aan uit te kijken naar de vriendschappelijke interland van dinsdag. Zijn Duitsland neemt het dan in Keulen op tegen de Rode Duivels. De Duitsers boekten zaterdag een eenvoudige 2-0 oefenzege tegen Peru. "Maar dit België is van een ander kaliber", waarschuwde Flick.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het wordt een andere wedstrijd morgen, tegen een andere tegenstander", legde Flick uit. "België is van een ander kaliber dan Peru. Het heeft met Domenico Tedesco een nieuwe trainer en er zijn ook enkele nieuwe spelers. Het team speelt met een compacte defensie en in balbezit mooi aanvallend voetbal. België tankte vrijdag vertrouwen met een overtuigende zege in Zweden. Het is een ploeg die kan voetballen onder druk, die oplossingen kan vinden, op voetballend vlak is het een van de beste ploegen van Europa. Het is een goede tegenstander voor ons. Het zal niet makkelijk worden."

Duitsland is als organisator rechtstreeks geplaatst voor het EK van volgend jaar en bereidt zich voor met oefeninterlands. Tegen Peru werd de voorbereidingscampagne goed op gang geschoten. "En nu willen we bevestigen tegen België", aldus Flick. "We zullen geconcentreerd moeten blijven. We moeten op deze weg verdergaan om beter te worden."

Thilo Kehrer vergezelde zijn coach op de persbabbel. De verdediger kreeg eerder op de dag te horen dat hij mag starten tegen België. "Het wordt een goede test morgen", gaf hij mee. "België is sterker dan Peru. Het zal ook aanvallender spelen. We zullen ons van onze beste kant moeten laten zien. Met Romelu Lukaku loopt er bij de Belgen een spits van wereldklasse rond. We zullen goed moeten opletten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top