Karel Geraerts is trots met Trofee Raymond Goethals "maar ploegbelang primeert"

Jupiler Pro League | Karel Geraerts mag zich de laureaat noemen van de twaalfde Trofee Raymond Goethals. Het is een beloning voor de knappe resultaten die hij in 2022, en ook daarna nog, boekte met Union Saint-Gilloise. Maandagmiddag kreeg de oud-middenvelder de trofee overhandigd tijdens een evenement in het fraaie kader van de Salons de Romree in Grimbergen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Iedereen die een individuele prijs wint, is daar trots en fier op", reageert de Limburger. "Maar op het einde primeert altijd het ploegbelang."

Union werd vorig seizoen, met Geraerts als assistent van Felice Mazzu, als promovendus vicekampioen. Alleen Club Brugge kon de Brusselaars dankzij een knappe eindsprint van de titel houden. Dit seizoen bevestigt geel-blauw, met Geraerts als T1 na het vertrek van Mazzu, in de nationale competitie, haalde het de halve finales in de Belgische Beker, en slaat het bovendien ook gensters in Europa. "Ik kan niet klagen over het voorbije jaar. We hebben in alle competities goeie resultaten behaald, het kampioenschap, de beker en Europa. Heel Union heeft het goed gedaan", meent Geraerts.

Antwerp hield Union na een bloedstollende straffenschoppenreeks uit de bekerfinale maar in de Jupiler Pro League, als tweede achter KRC Genk, en op het Europese toneel, met een kwartfinale in de Europa League, doet de ploeg van Geraerts wel nog volop mee. Volgens de 41-jarige trainer zijn beide competities even belangrijk. "Ze zijn voor mij allebei prioriteit. Ik kan geen competitie hoger plaatsen dan de andere. Samen met de ploeg willen wij zowel in Europa als in de titelstrijd zover mogelijk geraken", benadrukt hij.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top