Duik in het ware verhaal van de 'Boston Strangler' op Disney+

Films | In de jaren 60 was een seriemoordenaar actief in Boston. De Boston Strangler heeft maar liefst dertien moorden op zijn naam staan. Sinds 17 maart kan je op Disney+ in het verhaal duiken door middel van de gelijnamige thriller met Keira Knightley in de hoofdrol. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 17 maart biedt Disney+ een exclusieve blik op een zaak die de Verenigde Staten, meer bepaald Boston en omgeving, begin jaren zestig op zijn grondvesten deed schudden. Het streamingplatform heeft 'Boston Strangler', een thriller geregisseerd door Matt Ruskin, toegevoegd aan zijn catalogus.

De film volgt Loretta McLaughlin (Keira Knightley), een reporter voor de krant Record-American, die als eerste een verband legt tussen de verschillende moorden in Boston. Naarmate de seriemoordenaar meer slachtoffers maakt, probeert ze samen met haar collega en vriendin Jean Cole (Carrie Coon) op onderzoek uit te gaan. De twee botsen echter op het heersende seksisme van die tijd. Tegen alle verwachtingen in zetten Loretta en Jean hun onderzoek voort, al zij het met gevaar voor eigen leven.

Waargebeurd verhaal

Deze thriller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en draagt de bijnaam van de seriemoordenaar die begin jaren zestig actief was in de omgeving van Boston, Massachusetts. Tussen 14 juni 1962 en 4 januari 1964 werden in de omgeving van Boston dertien vrouwen tussen de 19 en 85 jaar oud vermoord, de meesten seksueel aangerand en gewurgd in hun flat. Aangezien er geen sporen van inbraak waren, werd aangenomen dat de vrouwen hun aanvaller hadden binnengelaten, hetzij omdat ze hem kenden, hetzij omdat ze dachten dat hij een klusjesman of bezorger was.

Topcast

In 'Boston Strangler' spelen tweevoudig Oscargenomineerde Keira Knightley ('Imitation Game', 'Pride and Prejudice'), Emmy-genomineerde Carrie Coon ('Fargo', 'The Gilded Age'), Alessandro Nivola ('Amsterdam'), David Dastmalchian ('Dune'), Morgan Spector ('Homeland'), Bill Camp ('Joker') en Oscarwinnaar Chris Cooper ('Adaptation') de hoofdrollen.

Samen met de release van 'Boston Strangler' op Disney+, brengt ABC News ook een driedelige podcast over de zaak uit. Die wordt gepresenteerd door Dick Lehr, een bekroonde journalist en voormalig Boston Globe verslaggever die Loretta McLaughlin kende en verslag deed van de zaak. De podcast gaat in op de geschiedenis en het tragische lot van de slachtoffers en onderzoekt waarom deze moorden van een halve eeuw geleden nog steeds zo fascinerend zijn.

Ontdek 'Boston Strangler' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top