James weigert voetoperatie om zich klaar te stomen voor de play-offs

Basketbal | LeBron James, de superster van de LA Lakers heeft, na de nederlaag van zijn team tegen de Chicago Bulls afgelopen zondag aangekondigd dat hij een voetoperatie heeft geweigerd omdat hij alles op alles wil zetten om de Lakers naar de play-offs te leiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"LBJ", die na vier weken afwezigheid zijn comeback maakte, vertelde op de persconferentie na de wedstrijd dat hij een pees in zijn rechtervoet scheurde. Hij besliste echter om zich hier niet voor te laten opereren.

De 38-jarige James scoorde negentien punten tegen Chicago en deed er acht rebounds bovenop. Het was voor James, na een carrière van bijna twintig jaar, nog maar zijn tweede wedstrijd die hij begon op de bank.

Met nog zeven wedstrijden te gaan in de reguliere competitie staan de Lakers nu op de negende plaats in de Western Conference.

In afwezigheid van hun sterspeler zetten de Lakers een reeks neer van acht overwinningen en vijf nederlagen. De rechtstreekse kwalificatieplaatsen voor de play-offs liggen dus nog steeds binnen handbereik.

Het aantreden van James was lange tijd onzeker. Zaterdag leek hij nog forfait te moeten geven, maar na enkele tests tijdens de warming-up zondag besloot hij uiteindelijk om toch te spelen.

"We bekijken het van dag tot dag", verklaarde de superster. "Het belangrijkste voor mij is maandagochtend. Als ik morgen wakker word en uit bed stap zien we wel hoe het gaat."

LeBron James miste dit seizoen 27 wedstrijden omwille van diverse fysieke kwaaltjes. Dit is zijn hoogste aantal gemiste wedstrijden sinds zijn debuut in de NBA in 2003.

Ondanks het vele blessureleed blijft James dit seizoen van groot belang voor zijn ploeg. Hij scoorde gemiddeld 29,5 punten en deelde 6,9 assists uit. Vorige maand kroonde hij zich nog tot all-time topscorer van de NBA.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top