Roberto Martinez looft Cristiano Ronaldo na 2 goals tegen Luxemburg: "Hij is uniek"

Voetbal | Portugal had zondag in haar tweede kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK van 2024 geen enkele moeite met Luxemburg. Het werd 0-6, na onder meer twee goals van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster leek op het WK vorig jaar uit beeld te verdwijnen bij de nationale ploeg, maar nieuwe bondscoach Roberto Martinez maakte hem weer belangrijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Cristiano heeft een ongelooflijke internationale ervaring", zei Martinez zondag na de match. "Hij is uniek, wereldwijd zelfs, met 198 caps. Zijn ervaring is erg belangrijk in de kleedkamer." Donderdag had Ronaldo ook al twee keer gescoord tegen Liechtenstein (4-0 zege).

De 38-jarige aanvaller was onder de vorige bondscoach Fernando Santos bankzitter geworden bij Portugal. Op het WK in Qatar kwam hij als invaller in het veld in de verloren kwartfinale tegen revelatie Marokko (1-0). Nadien maakte hij een transfer van Manchester United naar het Saoedische Al-Nassr. Daarmee leek hij zichzelf helemaal buiten de schijnwerpers te plaatsen. Roberto Martinez, de voorbije jaren bondscoach van de Rode Duivels, wil hem echter bij de groep houden.

Ronaldo zelf postte op Instagram een positieve boodschap. "Twee wedstrijden, twee overwinningen, het doel is bereikt. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan deze zeer positieve start van onze selectie." Ronaldo droomt duidelijk van deelname aan het EK van volgend jaar in Duitsland. Het zou zijn zesde Europees kampioenschap worden. Dat deed geen enkele speler hem ooit voor.

Roberto Martinez benadrukte zondag verder nog de collectieve topprestatie van zijn team. "Ik ben meer tevreden met de clean sheet dan met de zes gemaakte goals en het mooie aanvallende spel", zei hij. "Dit duel, op verplaatsing bij Luxemburg, was niet makkelijk. We hebben in onze twee duels deze week hard gewerkt en zijn constant gebleven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top